árak-kedvezmények 2
GERINC +


Nem szimplán gerinctorna…
19 év szakmai tapasztalat alapján kialakult szokásrendszer tükrében csontvázunk és izomzatunk adottságait és igényeit figyelembe véve, egyedi specifikus erősítő gyakorlatokkal a test harmonikus erőfejlesztését szem előtt tartva egészségmegőrző, testtartást javító, kímélő, de mégis erősen fejlesztő preventív tornaprogram a miénk. 

 

A GERINC+ foglalkozások időtartama 55 perc.


A tornaszőnyegen törölköző használata és a teremben váltócipő viselése higiéniai és balesetvédelmi okokból kötelező!

Speciálisan válogatott gyakorlataink használatával tesszük lehetővé a kezdő és haladók valamint a fiatalabb és szebb korú vendégek zökkenőmentes, közös munkáját, mindenki elégedettségére.

Egyedi módszerünknek köszönhetően kitartó vendégeink dinamikusan fejlődnek, ezáltal hamar túlnőnek a régen használt "gerincgimnasztika" kifejezésünkön.

Az óratípus megjelölésénél a GERINC+ kifejezéssel próbáltuk felhívni a figyelmet arra, hogy ami itt történik, az több egy hagyományos gerinctornánál. Ennek következménye a gyors változás lehetősége, mely elérhető közelségbe hozza a dinamikusabb gyakorlatok végzését és az intenzívebb óratípusainkhoz való csatlakozás lehetőségét, ahol ugyanúgy alap a "gerincközpontúság".

 

Fontos szempont foglalkozásaink vázának felépítésekor, hogy testünk adottságai túlmutatnak azon, hogy csupán a törzs izmainak erősítésével próbáljunk a tartásunkon javítani.
Minden órán végzünk olyan prevenciós - laikus szemmel nézve nem feltétlenül a gerinchez kötődő - gyakorlatokat is, melyek elengedhetetlenek a tartáshibákból és a nem harmonikusan edzett izmokból kialakuló meglehetősen gyakori mozgásszervi problémák kialakulásának megakadályozásában.

Ilyen állandó óra részünk a TALPIZMOKAT ERŐSÍTŐ BLOKK, mert gyenge talpizmok mellett nem beszélhetünk helyes testtartásról, ennek hiányában pedig nem létezik egészséges gerincoszlop.

 

A GERINC+ foglalkozások másik örökös tagja a VISSZÉRTORNA, mely fokozza a vénák kiürülését és jobb keringést tesz lehetővé. Az értorna fontos szerepet játszik a visszérbetegségek kialakulásának megelőzésében, a visszérkezelések alapját- és egyben legfontosabb gyógymódját képezi.

A GERINC+ egy olyan prevenciós edzésforma, mely a civilizációs ártalmak kialakulását célozza megelőzni, illetve ezek következtében létrejött tartáshibákat korrigálva segíti vissza testünket annak harmonikus állapotába.
A tartáshibák kialakulásának civilizációs okai lehetnek:
- elkényelmesedett ülő-, mozgásszegény életmód,
- túl sok stressz és annak helytelen kezelése,
- egyoldalú és szakmailag elégtelen edzésterhelés,
- túlsúly.
További okozók lehetnek:
- születési rendellenesség
- hanyag- és rossz testtartás
- nem megfelelő fekhely
- rossz cipő
A foglalkozások alkalmával a gerinc harmóniája mellett az egész test harmonikus egyensúlyára törekszünk. A felületes- és mély hátizmok, gerincmobilizáló célirányos gyakorlatok, a közvetetten odaható-gyakorlatok mellett az ellentétes izomcsoportok edzésével és a nyújtó-, lazító gyakorlatok sűrítésével egyensúlyt teremtünk, helyes testtartást és izületkímélő mozgáskultúrát alakítunk ki.
A GERINC+ órákon jelentős mennyiségben végzünk nyújtó-, lazító-, azaz stretching gyakorlatokat. Ezek jelentősége abban rejlik, hogy az izmok rugalmasságának, terhelhetőségének megőrzése mellett a gerinc rugalmasságát és terhelhetőségét is növelik. Mivel ruganyosabbak leszünk tőle és az izületeink mozgásterjedelme is nő, ezáltal számos gerinc- és mozgásszervi panaszt megelőzhetünk.
 
 
 
Minden jog fenntartva. Utolsó módosítás 2013.04.07.
eXTReMe Tracker
Webmester: Háry Péter